Velliv Foreningen case_Top

  Det er i høj grad dialogen med Siscon, som har været med til at modne Velliv Foreningen. Vi er blevet klogere på, hvordan vi lever op til Finanstilsynets krav, men også hvordan vi får lavet kontrollerne, så de giver mest mulig mening og værdi for vores forretning

  Anna Elisabeth Lotz

  Medlems- og adm.chef, Velliv Foreningen

  Den røde tråd mellem complianceproces, modenhed og konsulentsparring

  Velliv Foreningen har skabt forståelse for arbejdet med kontroller og overblik over complianceprocessen i samarbejde med Siscon – med øget modenhed og awareness i organisationen som resultat.

  For Velliv Foreningen lød opgaven på fuld compliance så hurtigt som muligt, da de i 2018 købte aktiemajoriteten i pensionsselskabet Velliv og blev en finansiel holdingvirksomhed. Selvom de overordnede linjer kom på plads, var det et kæmpe arbejde at få styr på politikker og retningslinjer og ikke mindst forstå lovgivningen samt sammenhængen med kontroller i det store hele.

  Complianceværktøj der skaber den røde tråd

  Det stod klart for Velliv Foreningen, at der internt var et stort læringsarbejde, og at overblikket og forståelsen for processerne manglede. Derfor startede samarbejdet med Siscon og deres compliancesoftware ControlManager™.

  Vores kontroller lå som øer uden at være koblet op på noget til at starte med. Når man lægger det ind i et system som ControlManager™, er det muligt at se og skabe sammenhæng mellem regelsæt, retningslinjer osv. og følge den røde tråd ned til kontrollerne, som ligger til sidst,” siger Nina Lund-Andersen, Jurist hos Velliv Foreningen.

  Kontrollerne blev set som rigide, besværliggørende processer og et nødvendigt onde i forhold til at leve op til Finanstilsynets krav. De manglede kobling til dagligdagen, og derfor skulle der først og fremmest skabes mening med kontrollerne for den enkelte medarbejder og forretningen.

  En forståelse der blev skabt i kombinationen af complianceværktøjet ControlManager™ og erfaringen fra Siscons konsulenter.

  En enkelt fejl kan ikke i sig selv lukke vores forretning, men alligevel er kontrollerne et livsvilkår for os som finansiel virksomhed. Compliance skal ligge som en strøm under os uden bølgegang, der sætter os ud af kurs. Det skal være nemt for dem, der sidder i organisationen, så de kan forstå, hvorfor kvartalskontrollerne er vigtige,” siger Nina.

  Konsulenter til sparring og fremdrift

  Velliv Foreningens samarbejde med konsulentteamet fra Siscon har været nøglen til kontinuerlig fremdrift, når andre opgaver har taget fokus i dagligdagen.

  Det har været godt at mærke, at Siscon også har haft en aktie i, at Velliv Foreningen er blevet onboardet rigtigt. Vi har selvfølgelig selv et ansvar for at bruge ControlManager™ fornuftigt og putte de rigtige ting derind, men Siscon har sørget for fremdrift og fokus på nye områder, der skulle tages stilling til, når hverdagen ruller og andre projekter vælter ind,” siger Nina.

  Vigtigheden af øget modenhed og awareness har vist sig at have stor betydning for Velliv Foreningen i arbejdet med kontroller. Det var ellers ikke områder, som blev tillagt stor opmærksomhed i udgangspunktet, men har været nogle af de største gevinster, siden samarbejdet med Siscon tog sin begyndelse. Og som har sat Velliv Foreningen i en stærk position til det videre arbejde.

  Samarbejdet med Siscon har udfordret os på den gode måde. De har fået os til at tage stilling til vores metoder, har holdt os til ilden og hjulpet os med at brede forståelse for vores kontroller ud i organisationen,” siger Anna Elisabeth. ”Vi er nået så langt, at vi kan stille de rigtige spørgsmål, og den hjælp har været uundværlig.”

  Siscons konsulenter hjælper små og store, offentlige og private organisationer med at planlægge og gennemføre kontroller. Med ControlManager™ går arbejdet med compliance og informationssikkerhed fra at være en fragmenteret opgave til en integreret del af hverdagen – en hverdag hvor organisationen får automatiseret kontrollerne og får et visuelt overblik over udførte og manglende kontroller.

  Om Velliv Foreningen:

  Velliv Foreningen har 400.000 medlemmer, som alle er en del af Velliv – et 100% kundeejet pensionsselskab. Foreningen har som mål at størstedelen af overskuddet går tilbage til ejerne, og arbejder for at fremme mental sundhed i Danmark gennem almennyttige uddelinger.

  Læs mere om Velliv Foreningen på www.vellivforeningen.dk

  Om Siscon:

  ”Hos Siscon har vi som kerneværdi, at det altid er mennesker, der handler med mennesker. Det er vigtigt, at der er et godt match mellem kunderne og de Siscon-konsulenter, der arbejder på opgaverne. Vi går op i, at vores kunder bliver glade, når der dannes gode relationer, når vi virkelig FORSTÅR hinanden, og når vi alle ikke bare ”går et ekstra stykke”, men har tillid til at vi sammen kan løse problemer og skabe resultater,” siger Camilla Bruun, COO, Siscon

  HEy! Ha' lige en effektiv dag, du fortjener det

  Vi har fået bygget et helt compliance-koncept til styring af fortegnelses-information, risikovurderinger og konsekvensanalyser. Og særligt i begyndelsen af byggeprocessen var det vigtigt at kunne sparre med Siscons konsulenter, der også kunne hjælpe med at løfte diskussionen op på et strategisk niveau omkring vores forventninger og målsætninger.
  Sæt strøm til din informationssikkerhed
  Anders Chemnitz og Ditte Baltersen
  Nyborg Kommune

  Få en gratis og uforpligtende demo af vores multidimensionale complianceværktøj 

  X