Stevns Kommune gennemfører risikovurdering på rekordtid

  På baggrund af et super godt kick-off-møde mellem konsulent- og softwarehuset Siscon og Stevns Kommune, sagde ledelsen ’GO’ til at investere i Siscon. Siscon skulle bistå med projektledelse, klare modeller og erfaring til bl.a. at gennemføre en risikovurdering. Investeringen har på blot 5 uger givet Stevns Kommune en færdig risikovurdering, entydighed i organisationen og kompetencer til selv at udføre risikovurderinger i fremtiden. Let og effektivt.

  Stevns Kommune havde behov for hurtig assistance til projektet. Derfor rykkede Siscons konsulenter hurtigt virtuelt ud for at bistå med faglig kompetence og interviewere. Det gjorde de for hurtigt og effektivt at få gennemført en risikovurdering. På blot 5 uger gennemførte Stevns Kommune – med Siscon på sidelinjen – alle risikovurderinger, der skal danne grundlag for en beredskabsplan med nødplaner og reetableringsplaner. Og som skal hjælpe dem i krisesituationer.

  Vi købte os til tryghed og kompetencer hos Siscon. De har bidraget med en metode og struktur til at gennemføre en effektiv risikovurdering. Vi har på intet tidspunkt været i tvivl om, hvad vi skulle gøre, og hvorfor vi skulle gøre det. Med andre ord har vi hele tiden været bekendt med næste step mod målet, siger David Henriksen, IT-Koordinator, Stevns Kommune

  Ved at have gennemført risikovurderingerne er der skabt en opmærksomhed i organisationen, som vi ønskede og forventede. Vi diskuterer ikke længere, hvem der er system- eller dataejer, det er entydigt. Det har givet en klarhed i arbejds- og ansvarsfordelingen i organisationen, hvilket gør vores arbejde lettere, og som betyder, at vi nu kan udarbejde en god beredskabsplan og nødplaner med Siscon, siger Anton Svendsen, Centerchef Økonomi, HR & IT, Stevns Kommune

  Anton Svendsen, Centerchef, Økonomi, HR & IT

  Anton Svendsen

  David Henriksen, IT-koordinator, IT & Digitalisering

  David Stevns Kommune

  Efter blot 5 uger er risikovurderingerne afsluttet, og Stevns Kommune er nu sammen med Siscon klar til at fortsætte projektet og udarbejde en beredskabsplan og nødplaner, der hjælper dem, når uheldet er ude.

  I samarbejdet med Siscon har vi fået en tydelig model og klarhed om, hvordan interviews skal gennemføres. Og hvordan vi skal tolke resultatet af risikovurderingen. Alt det, som vi har lært af Siscon under den samlede risikoanalyse, gør det nemmere for os at være med i det videre forløb. Et forløb der skal ende med en virkelighedsnær beredskabsplan og nødplaner, siger David Henriksen og fortsætter:

  Processen har givet et fantastisk samarbejde, hvor vi har tilrettelagt og gennemført interview med en god kemi, og Siscons konsulenter har lært os så meget, at vi næste år selv nemt kan gennemføre en risikovurdering, fordi modellen er udarbejdet

  Efter endt risikovurdering har Stevns Kommune haft revisionen på besøg, hvilket var en stor succes for både revisorerne og Stevns Kommune. Der var nemlig struktur og overblik i deres arbejde, hvilket gav ro for både revisionen og organisationens deltagere.

  Fremtidens planer er allerede klarlagt: Siscon og Stevns Kommune skal fortsætte samarbejdet med løbende at kvalitetssikre og videreudvikle SoA-dokumenter, kontroller og awareness, hvilket fremtidssikrer strukturen på systemejerne i ControlManagers™ årshjul.

  Skal vi i fællesskab skabe succes i din risikovurdering? 

  HEy! Ha' lige en effektiv dag, du fortjener det

  Vi har fået bygget et helt compliance-koncept til styring af fortegnelses-information, risikovurderinger og konsekvensanalyser. Og særligt i begyndelsen af byggeprocessen var det vigtigt at kunne sparre med Siscons konsulenter, der også kunne hjælpe med at løfte diskussionen op på et strategisk niveau omkring vores forventninger og målsætninger.
  Sæt strøm til din informationssikkerhed
  Anders Chemnitz og Ditte Baltersen
  Nyborg Kommune

  Få en gratis og uforpligtende demo af vores multidimensionale complianceværktøj 

  X