Et strategisk planlægningsværktøj

  Et årshjul er mere end bare en kalender. Det er et effektivt strategisk planlægningsværktøj, der løser udfordringer, der ellers næsten kan være umulige og uoverskuelige.

  For hvordan får man skabt overblik og planlagt en hel organisations complianceopgaver, så de er udført, når revisionen kigger forbi, eller når der skal rapporteres til et bestyrelsesmøde?

  Svaret er kort: Design et effektivt årshjul.

  Med et årshjul skaber du de bedste forudsætninger for, at de opgaveansvarlige løser deres opgaver i rette tid og til rette kvalitet, hvilket kan være altafgørende for organisationens behandling af data.

  Når opgaver bliver løst i rette tid og til rette kvalitet, vil organisationen løbende flytte sig i en mere effektiv og sikker retning i arbejdet med GDPR og informationssikkerhed. Derfor er et årshjul mere end bare en kalender.

  Bliv klogere på et årshjul her på siden: 

  • Sådan udarbejder du et årshjul
  • Anbefalinger i til dit arbejde med et årshjul
  • Værktøjer der kan understøtte dit årshjul
  Complianceværktøj

  Sådan udarbejder du et årshjul

  At komme i gang med at designe et effektivt og solidt årshjul kan være en vanskelig opgave, da et årshjul kan beskrive alle organisationens complianceopgaver; alt fra ledelsesmæssige opgaver til de enkelte afgrænsede funktioner.

  For at opgaver bliver løst i den rigtige rækkefølge, er det vigtigt, at man sætter sig ind i, hvilke opgaver der er afhængige af hinanden. Et årshjul udarbejdes på baggrund arbejdsopgaver, der skal implementeres, hvordan de skal løses og vigtigst af alt, hvorfor de skal udføres.

  Det kræver fokus og et godt overblik at kunne designe et værdiskabende årshjul. Derfor vil vi gerne hjælpe dig på vej med, hvordan du kommer du i gang med dit årshjul:

  1. Fastlæg dybde og bredde af complianceopgaverne
  2. Udfør et personligt interview med de enkelte områdeejere for at finde frem til arbejdsopgaver
  3. Foretag en modenhedsmåling for at blive bekendt med, hvor compliant organisationen er, og hvor langt der er til målet
  4. Kig derefter på forbedringer til regler, procedurer, kontroller og awareness samt nye tiltag

  Når forbedringer og nye tiltag er fastlagt på baggrund af en modenhedsmåling, er organisationen klar til at implementere de nye tiltag og forbedringer i det, der danner grundlaget for et årshjul.

  Siscon anbefaler

  Når årshjulet er udarbejdet og klar til brug, anbefaler vi, at de ansvarlige på de pågældende opgaver løbende fører logbog for at få dokumentation på udførelsen af aktiviteterne.

  Det skaber nemlig et overblik over:

  1. Hvilke opgaver der er udført
  2. Hvem der har udført opgaven
  3. Hvornår den er udført
  4. Hvad status er

  ControlManager™ er Siscons multidimensionale compliancesoftware, som automatisk fører log og sender påmindelser til de ansvarlige, når det er tid til at udføre en given opgave, der er lagt i årshjulet. Værktøjet skaber overblik over den automatiske logning, der gør det muligt at få overblik over complianceniveauet på en bestemt standard, f.eks. ISO27001, ISO27002, ISO27701, NSIS eller egne specifikke sæt af krav.

  Hvad kan ControlManager™?

  Med ControlManager™ har det aldrig været nemmere at skabe overblik over organisationens complianceopgaver og udføre dem i rette tid og til rette kvalitet.

  Med ControlManager™ får du:

  • Et grafisk overblik over organisationens complianceopgaver
  • En påmindelse, når det er tid til at udføre en opgave, eller når en opgave mangler at blive udført
  • Status på alle organisationens complianceopgaver, både de overordnede og de enkelte opgaver
  • Automatisk logning, når en opgave er udført
  • Overblik over organisationens complianceniveau

  ControlManager™ er et software, der gør det muligt at skabe et struktureret årshjul, der hjælper organisationen med at efterleve det fastlagte sikkerhedsniveau.

  Få en gratis demo og oplev ControlManager™

  HEy! Ha' lige en effektiv dag, du fortjener det

  Vi har fået bygget et helt compliance-koncept til styring af fortegnelses-information, risikovurderinger og konsekvensanalyser. Og særligt i begyndelsen af byggeprocessen var det vigtigt at kunne sparre med Siscons konsulenter, der også kunne hjælpe med at løfte diskussionen op på et strategisk niveau omkring vores forventninger og målsætninger.
  Sæt strøm til din informationssikkerhed
  Anders Chemnitz og Ditte Baltersen
  Nyborg Kommune

  Få en gratis og uforpligtende demo af vores multidimensionale complianceværktøj 

  X