Ansvar for Cyber- og informationssikkerhed

Ansvaret for cyber- og informationssikkerhed kan i sidste ende kun placeres ét sted i jeres organisation- Det er hos ledelsen, direktionen og bestyrelse at det endelige ansvar for sikkerheden ligger – også det it-relaterede.  
March 2024

Ansvar for Cyber- og informationssikkerhed 

Ansvaret for cyber- og informationssikkerhed kan i sidste ende kun placeres ét sted i jeres organisation- Det er hos ledelsen, direktionen og bestyrelse at det endelige ansvar for sikkerheden ligger – også det it-relaterede.  

Vil du gerne give ledelsen, direktionen eller bestyrelsen en god grund til at investere i rådgivning eller et af de førende ISMS værktøjer på markedet? Brug 3 timer med Siscons eksperter i informationssikkerhed og GDPR og få en udførlig rapport til at præsentere for ledelsen.

Få 5 best practice råd lige her  

  • Etablér ledelsesforankring: Lad ledelsen forstå, at de har ansvaret. Cyber- og informationssikkerhedsledelse er en tværgående aktivitet i organisationen og kræver 100% ledelsesopbakning. 
  • Skab overblik: Forstå din organisations risikobillede og de vigtige forretningsprocesser, som skal beskyttes i din organisation, og forstå de regulatoriske krav, der skal understøttes. I lille skala til at starte med 
  • Standarddokumenter fra internettet, der ikke er tilpasset din organisation, fungerer kun på kort sigt. Start dit GRC-arbejde med udgangspunkt i best-practices, men, så det matcher din organisation. 
  • er det oplagte valg til en foranalyse/GAP-analyse, bl.a. til understøttelse af. Med den seneste opdateringen af implementeringsvejledningen. For-analysen kan med fordel udbygges med mere specifikke best-practices. For at komme hurtigt i gang, tag et kig på, som understøtter den tekniske IT-sikkerhed. 
  • Beredskab er en ledelsesopgave. Bed ledelsen etablere et ledelsesforankret beredskab, hvor de kender deres ansvar. Husk at teste dit beredskab for at af implementeringen gennem løbende tests.os hvis du har brug for sparring succes@siscon.dk 

Det er naturligvis kun et udpluk af hvad vi kan rådgive og hjælpe lige netop jeres organisation videre med. Vi opfordrer dig til at læse videre på siden og lade dig inspirere i hvordan vi kan hjælpe videre til et stærkt it-sikkerhedsværn.

Få et godt greb om compliance med det rette værktøj
Mange virksomheder etablerer et decideret compliancesoftware til konsekvent og præcist at styre deres compliancepolitik. Med ControlManager™ til at understøtte arbejdet med compliance på tværs af afdelinger, sikrer I effektivitet og ensartethed hele vejen rundt. 
Med det rette værktøj kan I minimere risici, forebygge menneskelige fejl og ikke mindst effektivisere og ensrette jeres processer på tværs af virksomheden. Det styrker fleksibiliteten, skaber større transparens og giver en mere effektiv drift.  

De største fordele ved ControlManager™ er blandt andet: 

  • Bedre overblik og håndtering af risici 
  • Øget effektivitet på tværs af afdelinger 
  • Bedre workflows og tracking af hændelser 
  • Kendskab til complianceniveauet på tværs af din virksomhed 
  • Konsekvent dokumentation af opfølgningen på overholdelse af regler og retningslinjer 


Vores ambition er, at ControlManager™ giver stor værdi på tværs af hele virksomheden, og udover ovennævnte fordele er det værd at nævne, at et styrket samarbejde og en bedre kommunikation ofte også følger i kølvandet på at arbejde med ControlManager™.

 

Læs også

Compliance – hvad betyder det for din virksomhed?

Siscon etablerer professionel bestyrelse

Kontakt

Kontakt os endelig. Vi bider ikke.

Hvad enten det er om stort eller småt, så er vi klar til at hjælpe. Vi glæder os til at høre fra dig.

Book en demo af ControlManager™ 

Er du interesseret i at lære mere om hvordan ControlManager™ kan hjælpe jer? Book en personlig demo, og lad os vise dig, hvordan vores løsninger kan imødekomme jeres behov og hjælpe din virksomhed med at nå sine mål.