Bogen der forankrer informationssikkerhed 

  Har du svært ved at få kommunikeret og formidlet din sikkerhedshåndbog ud til virksomhedens medarbejdere? Så er du landet det helt rigtige sted – vi vil nemlig rigtig gerne hjælpe dig på vej!

  Virksomheder kæmper en kamp med sikkerhedshåndbogen, der ligger dækket af støv i skuffen. Den er ikke blevet læst og derfor heller ikke forstået. Det skyldes bl.a.:

  1. Medarbejderne oplever, at det er uoverskueligt at skulle igennem en hel sikkerhedshåndbog og opgiver derfor på forhånd

  2. Ofte bliver sikkerhedshåndbogen ikke forstået, da budskabet ikke er klart og tydeligt. Uden de rette kompetencer kan det nemlig være et svært stof at formidle, så medarbejderne forstår det

  Hvis dine medarbejdere ikke læser og forstår din sikkerhedshåndbog, hvilken rolle spiller den så? Du får dokumenteret hvordan din virksomhed behandler data og IT-systemer, men du misser en væsentlig og vigtig faktor: medarbejderens indflydelse på minimering af din risiko for sikkerhedsbrud.

  En gennemtænkt, velformuleret og overskuelig sikkerhedshåndbog, der kommer hele vejen rundt, er derfor helt afgørende for IT-sikkerheden i din virksomhed.

  En sikkerhedshåndbog der virker

  Alt du skal vide for at få en værdifuld sikkerhedshåndbog

  For at din sikkerhedshåndbog når ud til medarbejderne og bliver læst og forstået, kræver det en gennemtænkt struktur for opbygningen og en klar formidling af indholdet.

  En sikkerhedshåndbog bliver skabt på baggrund af:

  1. Politikker – hvorfor har din virksomhed IT-sikkerhed
  2. Regler – hvem har ansvaret for hvad
  3. Procedurer – vejledning til hvordan regler bliver udført i praksis

  Ud fra disse områder skaber du fundamentet for en sikker IT-adfærd i virksomheden. Det kræver bare, at sikkerhedshåndbogen formidles velformuleret og overskueligt.

  ControlManager™ understøtter din sikkerhedshåndbog

  Ved at implementere din sikkerhedshåndbog i ControlManager™ skaber du de bedste forudsætninger for at medarbejderne forstår virksomhedens spilleregler og procedurer inden for behandling af data og IT-systemer.

  Det er både nemt og effektivt at implementere din sikkerhedshåndbog, så hele virksomheden altid har adgang til den nyeste viden om, hvordan de skal forholde sig til data og IT-systemer. Du opnår samtidig solid forankring på tværs af virksomheden.

  Kontakt os i dag – og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med opbygning og formidling af din sikkerhedshåndbog, så den skaber værdifuld viden og bliver forankret i din virksomhed.

  Sådan bliver din sikkerhedshåndbog læst og forstået


  Følgende 3 faktorer spiller en væsentlig rolle for, om din sikkerhedshåndbog bliver værdifuld:

  1. Gør relevant viden let tilgængelig
  Gør det nemt for den enkelte medarbejder at finde relevant viden fra sikkerhedshåndbogen. Det er ressourcebesparende og gør dine medarbejdere bevidste om din virksomheds spilleregler

  2. Klar og tydelig kommunikation
  Når du har skabt en metodik, der gør det let at finde relevant viden fra sikkerhedshåndbogen, er næste skridt at få medarbejderne til at forstå deres ansvar og opgaver. For at du får kommunikeret klart og tydeligt, er det vigtigt at formidle viden, velformuleret og enkelt og mod den rette målgruppe, om hvem, hvad, hvor, hvornår, hvor længe og hvordan virksomhedens medarbejdere skal forholde sig – og med hvilken virkning.

  3. Kom hele vejen rundt
  For at minimere risikoen for sikkerhedsbrud bedst muligt er det er vigtigt, at sikkerhedshåndbogen kommer hele vejen rundt inden for informationssikkerhed i virksomheden.

  Med professionel og kompetent rådgivning får du en sikkerhedshåndbog, der kommer hele vejen rundt; en bog dine medarbejdere forstår – så du minimerer risikoen for sikkerhedsbrud.

  HEy! Ha' lige en effektiv dag, du fortjener det

  Vi har fået bygget et helt compliance-koncept til styring af fortegnelses-information, risikovurderinger og konsekvensanalyser. Og særligt i begyndelsen af byggeprocessen var det vigtigt at kunne sparre med Siscons konsulenter, der også kunne hjælpe med at løfte diskussionen op på et strategisk niveau omkring vores forventninger og målsætninger.
  Sæt strøm til din informationssikkerhed
  Anders Chemnitz og Ditte Baltersen
  Nyborg Kommune

  Få en gratis og uforpligtende demo af vores multidimensionale complianceværktøj 

  X