Motivationen

  Norsk Rikstoto er etableret af Det Norske Travselskap og Norsk Jockeyclub. Norsk Rikstoto er det eneste firma i Norge, der udbyder spil på hestevæddeløb, og fundamentet er sanktioneret og reguleret af den norske regering.

  Tilgængelighed til informationssystemerne er en kritisk succesfaktor for generering af omsætning hos Norsk Rikstoto. Selskabet har derfor foretaget store investeringer i katastrofeberedskab og reetableringsplanlægning for at kunne sikre de mest kritiske applikationer i tilfælde af alvorlige sikkerhedshændelser.

  Ikke desto mindre er der et konstant behov for et professionelt forretningsværktøj til at organisere alle sikkerhedsproblemer som politik, regler og procedurer, sikkerhedsvurderinger og risikostyring.

  Udfordringen

  De fleste medarbejdere hos Norsk Rikstoto er højtuddannede teknikere med fokus på tekniske løsninger. Den grundlæggende udfordring for virksomheden var at kunne få det fulde overblik over og viden om de forretningsmæssige virkninger og risici, der er forbundet med den daglige drift. Historisk set havde der ikke været en tradition for at inkludere sikkerhedsprocesser i projekterne. Organisationen havde også haft travlt med at introducere nye produkter på markedet.

  Dette ændrede sig i 2002, da Norsk Rikstoto hyrede en sikkerhedsansvarlig. Fra dette øjeblik blev sikkerhed officielt adresseret som et område af betydning, men der var stadig udfordringer relateret til involvering og forpligtelser for den enkelte medarbejder. Sikkerhedsprojekter blev gennemført på ad hoc-basis, og den sikkerhedsansvarlige kæmpede sig vej gennem organisationen for at få opmærksomhed og tilstrækkelige budgetter.

  Løsningen

  Det var et gennembrud på sikkerhedsstyringsområdet i 2009, da Norsk Rikstoto gennemførte et projekt for at udarbejde en komplet katastrofeberedskabsplan. ControlManager™ fra Siscon syntes at være det perfekte styringsværktøj til at organisere aktiver, forretningsprocesser, organisatoriske enheder og ansvar for dette projekt. Selvom en række andre systemer var blevet testet og evalueret, kunne ingen af ​​dem matche ControlManager™ med hensyn til enkelthed, effektivitet og integrationsfunktioner.

  Samtidig med ControlManager™-introduktionen havde Norsk Rikstoto også investeret meget tid på at udarbejde en sikkerhedshåndbog med faglig bistand fra sikkerhedskonsulenter hos Nova IT. Endnu engang viste ControlManager™ sit værd i forhold til ISO27001 og ISO27002. Sikkerhedshåndbogen og katastrofeberedskabsplanen var nu en samlet og omfattende sikkerhedsramme præsenteret i et struktureret og tilgængeligt format.

  Resultatet

  ControlManager™ er nu blevet en værdsat del af sikkerhedsoperationerne hos Norsk Rikstoto. Det er blevet den eneste kilde til sikkerhedsrelateret information. “Der er ingen tvivl om, at ControlManager™ spiller en stor rolle i processen med at implementere og vedligeholde vores ISMS”, slutter CSO på Norsk Rikstoto Morten Halvorsen.

  X